Najaarscollecties: de meest draagbare catwalkstukken

woensdag 12 april 2017

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kledingcollecties. Vaak zijn de collecties in de winkels geïnspireerd op de trends van de catwalk. Misschien is dat maar goed ook, want zelfs de doorgewinterde modeliefhebber weet soms niet hoe je catwalkkleding draagbaar maakt. Natuurlijk kun je wel inspiratie opdoen van de runway voor het dagelijks leven.

Wat er op de catwalk verschijnt is vaak niet het meest draagbare voor naar het werk, naar school of om boodschappen te doen. Modeliefhebbers willen er graag volgens de laatste trends bijlopen, maar dan wel zodat je gewoon over straat kunt. Gelukkig zorgen de grote winkelketens en boetieks altijd voor de laatste mode passend bij ieders stijl.

Inspiratie uit details

De leukste trends die het makkelijkste te vertalen zijn naar draagbare stukken, komen van (op afbeelding van links naar rechts) Pucci, Tsumori Chisato, Aigner, Marques Almeida, MSGM, Miu Miu en Michael Kors. Soms moet je niet letterlijk de kledingstukken proberen te kopiëren, maar inspiratie halen uit het kleur- of materiaalgebruik.

Zo zullen er maar weinig mensen zijn die van top tot teen in de zwart-witgeblokte Pucci-outfit gaan lopen. Je kunt deze catwalklook op een subtielere manier laten spreken, door zwarte en witte kleding met elkaar combineren of te focussen op de psychedelische blokjesprint (schaakbord als inspiratie).

Draagbare trends

De look van Miu Miu geeft goed weer wat je allemaal voor draagbare trends kunt halen uit een outfit. Zo is het a-lijn rokje een 60’s trend die we nu veel tegenkomen. Daarnaast is de lange wollen jas met schotse Sherlock Holmes-ruit heerlijk warm voor in de winter en ook nog eens helemaal on trend. Het combineren van verschillende stijlen of trends kan dus prima, zolang je er maar je eigen draai aan geeft.

Wat wordt jouw favoriete look deze winter? Shop de mooiste items hieronder of kijk voor meer inspiratie in onze webshop