Hello lady boss: 3 handige tips voor op kantoor

woensdag 22 mei 2019

Je zakelijk en chique kleding. Dat is wat jij wil! Want of je nu CEO van een bedrijf, of als secretaresse aan de slag gaat. Je wil high class uitstralen. Daarom geven wij jou 3 tips voor een perfecte kantooroutfit. Elke (werk)dag weer! Lees in deze blog meer over kledingadvies voor op werk!

Natuurlijk hangt jouw outfit erg af van welke sector je in werkt. Als verpleegkundigen bijvoorbeeld zit je aan een aantal eisen vast en kun je natuurlijk niet op je hakken verschijnen. Heb je veel klantcontact of werk je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor dan is het belangrijk dat je neutraal bent gekleed. Werk je op een reclamebureau? Dan mag het waarschijnlijk allemaal wat losser zijn. En ja, dan kan een mooie sneaker ook echt chique staan, vinden wij! 

1. Vrijetijdsuitstraling? Bewaar dat voor na 17:00

Het is misschien een open deur. Maar korte broeken, spaghettibandjes en teenslippers? Bewaar die voor een dagje strand! Bedek die tenen op kantoor. En we snappen dat als het heel warm is, dat je een luchtige schoen aan wilt. Daarom raden wij espadrilles aan -deze zijn deze zomer helemaal hot- of draag een sleehak. Luchtig maar chique! 

2. Don't show it all 

Het is belangrijk om je aandacht naar de bovenkant van je lichaam te checken. Dat komt omdat we communiceren met onze ogen en ons gezicht. Maar let er dus wel op dat deze bovenkant past bij je functie. Ga bijvoorbeeld voor een mooie overslagblouse of een t-shirt met een mooie turtelneck. Of ga voor een mooie jumpsuit

3. High heels = High class

Natuurlijk zijn er schoenen die comfortabeler lopen dan een killer heel van 10 cm. Maar wil jij als lady boss voor de dag komen? Dan hoort zo'n hoge hak er wel bij. Een echte bosslady is slim en maakt het zichzelf niet te moeilijk. Neem daarom altijd nog een mooi leren instapper mee, zodat je het wandelingetje naar het koffiezetapparaat down to earth kun maken. Ga je een meeting in? Dan schiet je zo in je killer heels! 

Dus: wat trek jij morgen aan? Shop jou complete work-outfit bij Highclassfashion