Het succesverhaal van Tommy Hilfiger

woensdag 28 november 2018

De herenkleding van Tommy Hilfiger is onze favoriet als het gaat om elegante maatpakken, pantalons, jeans en truien. Als man zie je er direct chique, verzorgd en succesvol uit. En dat mag ook wel want Hilfiger is een ‘selfmade- businessman’, die tegenwoordig vele miljoenen verdient met zijn kledinglijn.

Al vroeg bleek dat Tommy een succesvolle ondernemer was. De in New York geboren Amerikaan begon al in 1969 met zijn eerste kledingwinkel, op 17-jarige leeftijd. In ruim 10 jaar ontwikkelde zijn zaak zich tot een zeven winkels tellende onderneming. Uiteindelijk zag Hilfiger zich genoodzaakt om zijn bedrijf te verkopen om faillissement te voorkomen.

Na de verkoop van zijn bedrijf werd Hilfiger freelance kledingontwerper.

Aangezien Hilfiger niet altijd tevreden was over de kleding die hij van de producenten kocht, begon hij zelf de kledingstukken aan te passen. Na het volgen van een aantal cursussen ontwikkelde hij in 1985 zijn eerste mannencollectie onder zijn eigen naam.

Tegenwoordig is Tommy Hilfiger een alom bekende merknaam. Naast heren jeans zijn er nu ook vrouwen kleding, maatpakken, sieraden, tassen, schoenen, kinderkleding, sportkleding en zelfs parfum onder deze naam op de markt gebracht. 

Er is geen discussie over mogelijk dat Tommy een geweldig zakenman is. Al vele jaren blijven zijn ontwerpen jong & oud aanspreken. Het kleurgebruik, de uitstekende kwaliteit en enkele patronen blijven herkenbaar maar worden van tijd tot tijd in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast is de kleding voor veel mensen nog betaalbaar, ook al is het voor sommigen een zeldzame investering. De authentiek Tommy Hilfiger trui is nog altijd immens populair, een geliefd collectors item.

Het herkenbare uiterlijk van de kleding in combinatie met de sterke reclamecampagnes zorgen voor goede klantenbinding. Hilfiger heeft verschillende sterren in zijn kleding gestoken, waaronder: Michael Jackson, David Bowie, Snoop Doggy Dog, Bruce Springsteen en nog veel meer. Deze slimme zet maakt het merk in één klap nog populairder en geeft het een moderne associatie. Tegenwoordig zie je nog altijd veel invloedrijke mensen in de kleding van Hilfiger rondlopen. Veel online influencers zijn dan ook gek op dit merk. In de ontwerpen van Tommy Hilfiger zie je er direct succesvol en modebewust uit.

De kracht van dit merk is volgens ons dat de identiteit goed bewaard blijft maar dat de ontwerpen steeds met de tijd meegaan. Hierbij blijft de uitstraling en de kwaliteit van de kleding gewaarborgd.

Werp een blik op de prachtige maatpakken en heerlijk warme truien uit Hilfigers collectie. Je kleed je gegarandeerd voor succes!