Merk Uitgelicht: Birkenstock

woensdag 21 februari 2018

Birkenstock is de bedenker van ‘s werelds eerste flexibele schoenzool van het materiaal kurk gemaakt. Het hele concept is zodanig gebaseerd op de anatomie van onze voeten dat ons lichaamsgewicht op een natuurlijke manier verspreid is over de gehele zool van je voet.

Hollywood en Birkenstock

Dit Duitse schoenbedrijf werd meer dan 230 jaar geleden opgericht. In Nederland zijn we natuurlijk al langer bekend met de ‘gezondheidsslipper’ het lijkt er alleen sterk op dat Hollywood nu ook mee gaat met de trend. Waar het eerst op een hype leek blijkt het nu zeker een musthave te worden. In 2013 liepen de modellen van modemerk Celine met Birkenstocks op de catwalk en dit was het begin van een nieuw tijdperk. Supermodel Heidi Klum, it-girl Alexa Chung en actrice Juliana Moore zijn allemaal gespot met Birkenstocks’ aan hun voeten.

Birkenstock dames slipper

Aandacht voor detail in combinatie met het beleid dat Birkenstock hanteert waarin er rekening wordt gehouden met de vermindering van het uitputten van onze natuurlijke aardgassen. De meeste punten scoort het merk op het gebied van arbeidsomstandigheden, omdat alle producten in Duitsland geproduceerd worden. Een gegeven want vrij weinig voorkomt onder de grote betaalbare Westerse merken. Zo ga je niet alleen maar mee met de laatste mode, je zorgt bovendien goed voor je voeten en indirect gehele lijf en draagt bij aan een wereld waarin merken lokaal produceren. Wat wil een mens anno 2016 nog meer? Bekijk en bestel je favoriete Birkenstock op Highclassfashion.nl.