Merk uitgelicht: G-Star

donderdag 05 april 2018

Er zijn zoveel leuke merken van eigen bodem om over te schrijven. Neem nou G-Star. Het merk doet waarschijnlijk erg internationaal aan, maar is gewoon ontstaan in Nederland. Ga je voor echt goede kwaliteitsdenim? Dan gaat G-Star het volgende merk zijn, waarvan je een item via onze shop bestelt. 

Het merk G-Star bestaat nog niet zo gek lang, in 1989 (Amsterdam) zag het pas het levenslicht. De oorspronkelijke naam van het door Jos van Tilburg bedachte merk, is Gap-Star. Het woordje Gap is al snel omgeturnd naar G-Star, aangezien er een naamsconflict op de loer lag met The Gap Inc. van Donald Fisher. 

Filosofie

G-Star staat voor ‘just the product’. Het merk houdt zich bezig met innovatieve werkwijzen, waarbij bijvoorbeeld luxe denim tot streetwear wordt omgetoverd. Vakmanschap meets streetwear. Maar ook denim tot architectonisch en driedimensionaal hoogstandje verheffen, of verschillende behandelingen en wassingen toepassen op de jeans behoort allemaal tot ‘just the product’. Juist de vernieuwende technieken die de kledingstukken geschiedenis meegeven, maken G-Star een bijzonder merk.

Doorbraak

Al vanaf het begin richt G-Star zich op de internationale markt. Die internationale doorbraak komt er in 1996 met het G-Star Elwood design, ontworpen door jeansdesigner Pierre Morisset. Vanaf dan gaat het hard. Het merk is niet alleen geliefd in Nederland door de hippe maar degelijke kwaliteitsdenim, maar ook ver buiten de landsgrenzen. Sterren als Kendall Jenner, Jay-Z, Pharrell Williams, Gwen Stefani, Justin Bieber, 50 Cent en Angelina Jolie lopen weg met de designs van het laaglandmerk. 

RAW for the oceans

Om G-Star nog beter op de kaart te zetten gaat het zelfs samenwerkingen aan met Pharrell Williams, Afrojack, Anton Corbijn, Liv Tyler, Arizona Muse, Ellen von Unwerth, e.a. Die met Pharrell is waarschijnlijk een van de bekendste tot nog toe. In samenwerking met Pharrell’s Bionic Yarn is G-Star het project RAW For The Oceans gestart. Het project moet ervoor zorgen dat het plastic dat uit de oceanen wordt gevist tot denim wordt verwerkt. Pharrell ontwerpt samen met het G-Star team ultracoole designs met signature zeewezens met lange tentakels als logo. Shop dus snel de beste items van G-Star in onze webshop!