Merk uitgelicht: Maison Scotch

vrijdag 09 februari 2018

Ik kan bijna niet om een van mijn persoonlijke favorieten heen: Maison Scotch. Deze kleding valt als vrouwencollectie onder Neerlands trots Scotch & Soda. Het wordt ook niet voor niets als 'Amsterdam Couture' aangemerkt. 

In 2010 kwam de vrouwenlijn van Scotch & Soda op de markt, naast de al bestaande herenlijn onder dezelfde naam, een denimcollectie Amsterdams Blauw, een kidscollectie voor de kleine man genaamd Scotch Shrunk en in 2011 R’belle voor meiden.

Verzamelobjecten
Maison Scotch kun je altijd herkennen aan de positieve spreuken die vaak onder de labels van het merk zijn genaaid en de kettinkjes die je gratis bij je item krijgt. De kettingen zijn echte verzamelobjecten. Veelal uitgevoerd in het goud of brons en altijd met een bedeltje eraan, zoals een munt, kwastje, pijl en boog of minicameraatje.

Het merk heeft daarnaast een hele uitgesproken sfeer over zich heen hangen. De kledingstukken ademen bijna ‘Parijs’ met een bohemien twist eraan. Parijse dames herken je vaak aan hun eenvoud en klassieke uitstraling. Dat is wat MS ook is, een merk zonder al te veel poespas en ondraagbare stukken, klassiek maar met een speelse draai door de rijke details en grappige quotes. Het mooie is dat de kleding prima betaalbaar is, de prijzen variëren namelijk van 20 euro tot 400 euro. Daarnaast betaal je doorgaans voor kwaliteit en duurzame stukken. Betaal je 300 euro, dan krijg je er ook wat voor terug.

Nieuwste collectie
De allernieuwste collectie van het merk speelt in op de jaren '60 stijl. Strakke geometrische lijnen, veel aardetinten gecombineerd met felle rode accenten en ook de Schotse ruit komt weer om de hoek kijken. Wol, leer en kanten details blijven ook dit seizoen weer hip en happening. Zelfs de western invloeden met zijn ruiten blousejes en denim patchwork komt terug. Ontdek alle items van Maison Scotch in de shop van Highclassfashion.nl.