De voordelen van je fashionable kleden in de winter

vrijdag 03 februari 2023

Als de temperaturen beginnen te dalen, kan het verleidelijk zijn om naar de meest comfortabele en warme kleren te grijpen die je bezit. Welkom winterblues! Maar dat het buiten koud is, betekent niet dat je stijl moet opofferen. Het is heel fijn om lekker iedere dag in je sportlegging de deur uit te gaan, maar juist een beetje aandacht aan je uiterlijk zal je winterdip snel wegnemen! In dit artikel vertellen we je graag een aantal goede redenen waarom je je zelfs in het hartje van de winter nog goed moet kleden.

Feel good factor

Het klinkt misschien cliché, maar je goed kleden geeft ons echt een beter gevoel over onszelf, in welk seizoen we ook zijn. Als je outfit er goed uitziet, geeft dat je een extra boost van zelfvertrouwen die je zelfs door de moeilijkste dagen heen kan helpen. Ook al verlangen we soms nog steeds naar de dagen dat we met een wijntje onder de parasols kunnen genieten, ook die tijd komt weer! Het is juist mooi dat er zoveel seizoenen zijn, zodat we én onze outfits kunnen afstemmen op ieder seizoen, maar ook de tijd hebben om lekker te cocoonen met inderdaad ook soms een warme, minder mooie trui! 

Bescherming tegen koud weer

Geloof het of niet, je goed kleden kan je helpen warmer te blijven bij koud weer, want met meer lagen krijg je meer isolatie! Een mooie broek en een gezellige trui houden je heerlijk warm op de kille dagen. En juist wanneer het buiten koud en grijs is, dan is het juist fijn om jezelf gezellig aan te kleden met warme kleuren. 

Presentatie is belangrijk

Zelfs als je mensen virtueel of via videoconferenties ontmoet in deze koude tijden, is presentatie nog steeds belangrijk! Als je je opmaakt voor vergaderingen toon je niet alleen respect voor jezelf en anderen, maar laat je ook zien dat je professioneel bent en dat je je inzet voor welke taak dan ook. Bovendien, als er iets onverwachts gebeurt en er toch een spontane persoonlijke ontmoeting plaatsvindt, dan ben je tenminste gepast gekleed. En zo begin je dag ook meteen goed! 

Veelzijdigheid

Je hoeft de mode niet op te geven, alleen omdat het buiten koud is! Investeren in veelzijdige kledingstukken zoals blazers die bij vrijwel alles passen of tijdloze accessoires zoals sjaals die niet uit de mode raken, kan ervoor zorgen dat je er altijd top uitziet, hoe koud het buiten ook is! Een blazer kun je bijvoorbeeld aan in de koudere wintermaanden, maar kun je ook tevoorschijn toveren op een lentedag in je tuin. Ga lekker onder de parasol zitten, boek erbij en genieten maar. Of, als je je graag de zon op je huid wilt voelen, kies dan een parasol met parasolvoet zodat je deze eenvoudig kunt verplaatsen!