Musthaves: Colberts voor mannen

zaterdag 10 maart 2018

Uiteraard wil je er niet als een stijve hark uitzien in een colbert. Het mag wel een beetje hip en modern, toch? Maar hoe doe je dat dan? Knoopjes los? Vast? En welke stof moet je eigenlijk mijden? Daar weet Highclassfashion wel raad mee! Wij selecteerden de meest gepaste en hippe colberts voor op kantoor, naar een vergadering, op een date of voor uit eten. Laat je verrassen door een keur aan jasjes, colberts en blazers in verschillende kleuren en stofjes. Shop de collectie nu in onze webwinkel!

Colberts voor op kantoor

Tja, je werkt op kantoor waar een bepaalde dresscode geldt, wat doe je dan aan? Strak in het pak is niet nodig, maar te casual is ook weer niet goed. Spijkerbroek, t-shirt en gympies zijn dus uitgesloten. En wat te denken van een eerste date of een etentje buiten de deur? Je wilt er verzorgd uitzien, maar daar ook weer niet teveel de nadruk opleggen. Een colbert is dan de perfecte uitkomst. Want: kleedt af, staat netjes en verzorgd, maar niet te formeel. Een colbert is bovendien ook overal mee te combineren. Het maakt een pantalon minder formeel dan met het jasje van een pak. Ook maakt het een spijkerbroek minder casual dan soms toegestaan is.

Colbert ‘Do en Don’ts’

Wat je in ieder geval moet proberen te vermijden zijn synthetische stoffen. Synthetisch materiaal zorgt voor zweetvlekken, een goedkoop uiterlijk en een onprettig gevoel tijdens het dragen. Als je kwaliteit wil, kies dan voor wol. Een luchtigere variant bestaat uit linnen, katoen of joggingstof (zorg er dan wel voor dat het geen slobbervod wordt).

Bij een jasje is het belangrijk dat ‘ie goed aangesloten zit. Bij het middel mag het strak zitten, maar niet trekken of bollen. Op de schouders en bij de mouw is het niet de bedoeling dat de stof gaat rimpelen. Jasje dicht? Dan de bovenste knoop vastmaken en de onderste knoop los laten. Hip en modern ben je door voor een printje te kiezen in de vorm van bloemetjes, ruitjes, stippen of streepjes.