MUSTHAVES: DUURZAME MODE

dinsdag 10 april 2018

De Batik Route

Wanneer we het hebben over de Batik Route dan gaat het over de route van Indonesië, Afrika en India. De diversiteit aan kleuren en vormen zie je internationaal verspreid terug komen in bijvoorbeeld Afrika en Azië.

Batik Prints en fairtrade; eerlijke handel

Batikken betekend veel puntjes in het Javaans en is een bepaalde techniek om een stuk geweven stof te decoreren met verf. In de internationale fashion wereld is zijn Batik Prints een terugkerend element in de ontwerpen van grootheden en in magazine’s zoals Vogue.
Butik Batik wil eerlijke handel stimuleren en de uitwisseling tussen wereldculturen versterken. De Fair Trade gemeente Culemborg bied als standplaats van de eerlijke handel in Nederland. Ook wanneer er producten zijn die niet het fair-trade kenmerk bevatten maar wel eerlijk zijn geproduceerd kun je ze terugvinden in de webwinkel. De Batik Route begint in Indonesië en reist door Afrika en mede dankzij Butik Batik naar de consumenten in Nederland. De sieraden, sjaals en sarongs/pareo’s zijn afkomstig van leveranciers uit Bali, Java, Ghana, Swaziland, Kenia en India.

Global Mamas uit Ghana

De Gobal Mamas gemeenschap werkt samen om een zelfvoorzienend leven te creëren voor Afrikaanse vrouwen en hun families. Ze bereiken welvaart door het produceren en verkopen van handgemaakte unieke producten. Butik Batik biedt verschillende producten aan, denk aan de laptoptas die aan de binnenkant is gemaakt van recyclede meelzakken. Duurzaamheid loopt als een rode draad door de webwinkel heen. Alle producten van Global Mamas zijn alleen online te vinden in Nederland via Butik Batik en Kledingvinder.nl. Bestel hier direct de laatste accesoires van één van de grootste duurzame webwinkels van Nederland.