Musthaves: Highclassfashion geeft advies

vrijdag 17 november 2017

Er zijn zoveel geweldige musthaves voor komende winter, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Lookbooks, catwalk collecties, streetstyle foto’s, het duizelt bijna voor de ogen. Belangrijk is om naar je figuur te kijken en daarna te bepalen welke trends wel of niet geschikt zijn. Zo filter je er al snel de ‘verkeerde keuzes’ uit. Wij selecteerde de leukste 8 musthaves en vertelt erbij voor welk figuur ze wel of niet kunnen. 

Turtleneck

In gewoon Nederlands ook wel coltrui. De coltrui mag in onze optiek iedere winter wel een hit worden, want hij is heerlijk warm op gure dagen. Erg leuk te combineren met een lange wollen jas, onder een lange tuinbroek of boven een suede a-lijn rokje. Minder geschikt voor de dames met brede, atletische schouders en degene met een flinke boezem die deze willen verhullen. De col accentueert namelijk beide gebieden.

Flared Pants

De wijde pijpenbroek staat geweldig als je lange, slanke benen hebt. Hij is minder als je bovenbenen prominent aanwezig zijn en ook niet erg flatteus bij korte beentjes. Deze broek is geweldig om benen nog langer en slanker te maken, wat wordt versterkt doordat de onderkant wijd uitloopt. Degene die juist geen lange benen hebben, lijken er korter door en de bovenbenen trekken meer de aandacht doordat deze broek vaak strak is aan de bovenkant. 

Camel Coat

De beige wollen jas staat vrijwel iedereen chic en verzorgd. Wol zorgt sowieso voor een luxe uitstraling en de lange jas maakt een look sophisticated, sexy of zakelijk. Eigenlijk zou iedere vrouw er eentje in haar kast moeten hebben. Draag je een te casual outfit voor een onverwachte zakelijke meeting? Camel coat er overheen en alles is opgelost!

Fringes

Fringes (sliertjes) staan echt iedereen leuk en speels! Natuurlijk hebben we het al heel vaak over de aanhoudende 70’s trend gehad, waarbij ook fringes horen. Maar ze zijn nou eenmaal zo funky. Draag met een spijkerbroek om het stoer te maken, of met een a-lijn rokje om echt dat meisje-meisje gevoel te krijgen.

Overknee Boots

Een trend waardoor je een tikkie sexappeal aan je outfit toevoegt. Je kunt ook voor een hele stoere overknee laars kiezen, dan wordt je outfit meteen badass. Helaas is de lange laars niet echt geschikt voor alle figuurtypes. Volle bovenbenen en dijen worden er extra door geaccentueerd. Niet zo'n goede optie dus als je je benen slanker wil laten lijken. Heb je dunne bovenbenen? Dan gaan jouw benen ellenlang lijken.

Wine Red

Bordeauxrood, de kleur die we al tipten in de post over ‘kleur bekennen’. Wijnrood is een heerlijke, verleidelijke variant op knalrood. Perfect passend bij het naderende winterweer. Een donkere huid wordt er extra warm door en de blanke huid steekt minder hard af dan bij knalrood. 

A-Line Skirt

Het a-lijn rokje; favoriet bij mening blogger en streetstylefotograaf. Deze variant komt vaak voor als minivariant, met een rij knopen aan de voorkant of in suede. De mini moet je willen dragen, want: kort en sexier. Ze zijn er ook wel in de langere versie gelukkig.

Welke musthave wordt jouw favoriet dit najaar? Shop 'm gemakkelijk in de webshop van Highclassfashion.nl.