Op zoek naar een winterjas die écht lang meegaat?

maandag 03 december 2018

De temperaturen dalen gestaag, want de winter staat weer voor de deur. Dat betekent dat je je winterjas alvast tevoorschijn kunt halen. Oeps, heeft die van jou vorig jaar niet (helemaal) overleefd? Tijd voor een nieuwe. En dit keer een goede. Maar waarop moet je allemaal letten bij de aanschaf van een hoogwaardige winterjas die meer dan een paar jaar moet meegaan? En welke soorten jassen zijn ├╝berhaupt het overwegen waard?

Welke soort heren winterjas heb je nodig?

Het hangt er natuurlijk maar net vanaf wat voor winterjas je nodig hebt. Sta je buiten veel stil? Dan zal een dunnere jas je niet warm houden. Vooral niet in ons koude kikkerlandje. Je hebt al snel een winterjas nodig die je beschermt tegen regen, kou, sneeuw en wind. Natuurlijk speelt je smaak en voorkeur voor materiaal ook nog een rol. Populaire winterjassen voor mannen zijn onder meer de sportieve winterjas, een nette parka en een stoer jack.

Hoe stem je je outfit af?

Zoek je een fraaie winterjas voor naar kantoor? Dan gaat de voorkeur uit naar een stijlvol model. Een klassieke herenjas doet het dan eigenlijk altijd wel goed. Prefereer je een stoere look? Dan kun je een winterjas van leer overwegen. Het voordeel van leer is dat het mooier wordt, naarmate je het langer draagt. En bovendien past een leren winterjas bij diverse outfits.

Sportieve winterjas

Sommigen stellen dat in iedere jassen collectie van de moderne man een sportieve winterjas thuishoort. Als outdoor-man die niet stil kan zitten, is een sportieve winterjas uitstekend geschikt. Denk aan je avontuurlijke ski-tripjes, snowboardmarathons, wandelingen door de natuur of natuurlijk gewoon het trotseren van de elementen op weg de fiets op weg naar de supermarkt. Winterjassen heb je in gewatteerde uitvoering en weer- en windproof materiaal dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De jassen optimaliseren je sportieve prestaties terwijl je nauwelijks voelt dat je een jas aanhebt. Canada Goose is zo'n merk dat heerlijk warme winter jassen voor heren maakt. 

Nette parka

Je hoeft echt niet meer op expeditie naar de Noordpool te gaan en met je blote handen een iglo te bouwen om een nette parka winterjas te mogen dragen. Ook de hippe man die er trendy wil uitzien mag ermee gezien worden. Parka jassen houden je heerlijk warm, terwijl je er erg goed uitziet. En ze zijn ook nog eens handig, onder meer dankzij de diepe binnenzakken met rits, uitneembare voering en afneembare capuchon. Bijkomend voordeel: een parka jas kun je jaren dragen, dus het is de investering doorgaans dubbel en dwars waard!