Stijlvolle kleding met koningsdag

maandag 12 april 2021

Koningsdag staat weer voor de deur. Een dag die dit jaar anders zal zijn dan eerder gebruikelijk was, maar dat neemt niet weg dat als de terrassen weer open zijn, als we weer binnen de geldende regels, deze dag kunnen vieren, het ook een uitgelezen kans is om te laten zien dat je stijl hebt en dit aan je kleding te zien is. Denk hierbij eens aan de kleur oranje in je kleding. Oranje is een kleur die vaak verkeerd gebruikt wordt en daardoor ook in een negatief licht staat. Zeker als je kijkt naar koningsdag. Veel mensen met een oranje shirt waarop de naam van het biermerk of een speler uit het Nederlands Elftal staat te lezen. Dat is dus niet wat wij bedoelen met stijlvol oranje. Want oranje staat als kleur namelijk voor warmte en enthousiasme. Twee eigenschappen die passen bij een stijlvolle en high class uitstraling.

Stijlvol en High Class gekleed

Wie aan stijlvol denkt (in combinatie met koningsdag of op een andere manier) zegt al gauw dat zal het ook wel onbetaalbaar zijn. Of dat is iets voor mensen die rijk zijn en daardoor een dure uitstraling willen hebben maar niets is minder waar. Natuurlijk vind je via onze website de duurdere merken want stijlvol is vooral dat de kwaliteit en de pasvorm van je kleding er positief uitspringt. Of het gaat om de accessoires of om de kleding zelf, kwaliteit en stijlvol zijn nu eenmaal aan elkaar gekoppeld. Maar stijlvolle kleding en zeker voor een gelegenheid zoals koningsdag, moet betaalbaar blijven. Daarom is het combineren van kleding in een andere samenstelling, is oog hebben voor de kleine verschillen juist datgene waar high class en stijlvol elkaar vinden. En als je op een subtiele manier met de kleur oranje werkt in je kleding dan kan je het ook op een ander moment gebruiken.

Oranje accessoires

Omdat oranje een vrij overheersende kleur kan zijn, in je kleding is het goed om deze kleur te combineren. Vaak zit een stijlvolle uitstraling in de details. Een oranje jurkje wat je door een andere kleur sjaal of accessoires minder oranje laat lijken, een oranje overhemd waarbij de stropdas en het colbert de oranje kleur temperen. Allemaal zaken die altijd belangrijk zijn maar bij oranje extra aandacht nodig hebben. Maar je kan ook de details een oranje karakter geven. Denk aan een donkerblauw pak met een oranje stropdas. Denk aan dat zwarte colbertje of jurk waarbij je een oranje sjaal prima kan combineren. Door te spelen met de kleur oranje, door te kijken naar de kleding en de ideeën op onze site, gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open.

Voorbeelden kledingkeuze

In hoeverre iets bij je past is natuurlijk moeilijk te benoemen maar een duidelijke invalshoek bij kleding waarmee je wilt uitstralen dat je stijlvol bent is oog hebben voor elk detail. Een oranje shirt gecombineerd met een goed passende jeans lijkt een eenvoudige combinatie maar is als de kleuren complementair zijn dan ziet iedereen dat er nagedacht is over je kledingkeuze. Dat je niet zomaar iets uit je kast hebt gepakt en aangetrokken. Als de kleur van jouw stropdas die past bij koningsdag bijvoorbeeld terugkomt in de kleur van je manchetknopen of in de pochet in je colbert, dan straal je uit dat je stijl hebt, dat je high class kleding aanschaft.

Géén oranje kleding

Maar als je moeite hebt met de kleur oranje dan kan je natuurlijk ook gaan voor de kleuren rood, wit en blauw. Een mooie blauwe kokerrok, gecombineerd met een witte blouse en rode schoenen en tas, misstaan absoluut niet tijdens koningsdag. En als je als man een rode polo draagt met een witte pantalon en blauwe schoenen, straal je uit dat je stijl ook op een andere manier te maken is dan alleen maar kijken en denken aan de kleur oranje. Misschien is die insteek nog wel stijlvoller dan dat je aan de slag gaat met de kleur oranje. Vaak denken mensen dat stijlvol gelijkstaat aan overdaad maar zoals het vaak is, geldt het ook voor de kleding en de accessoires die je op koningsdag wil aantrekken: less is more.