DE HAARTRENDS VOOR DEZE ZOMER

zaterdag 29 mei 2021

Het is eindelijk zover: de zomer komt eraan. Dat kunnen we inmiddels gelukkig ook merken aan de temperaturen. Dat houdt in dat we ons weer klaar kunnen maken voor onze zomergarderobe. En bij die fleurige jurkjes en topjes, hoort een hippe haarcoupe. Maar wat zijn nu eigenlijk de haartrends van deze zomer? Daar vertellen we je alles over.

DE BOB

De bob is een trend die zich om de zoveel jaar weer eens laat zien. En eigenlijk is hij nooit helemaal weggeweest. Ook deze zomer is de bob weer helemaal conform de laatste trends. Die mag zowel langer als korter zijn, het is maar net wat jij mooi vindt en wat je het beste staat. Vooral de zogenaamde messy bob zien we steeds vaker terug: rommelig, met veel volume. Hierbij is de voorkant vaak langer dan de achterkant en is het kapsel warrig geknipt. Hier ligt dus vooral een taak voor je kapper, maar het gebruik van stylingproducten is hierbij vaak ook essentieel.

NATUURLIJK BRUIN

Waar highlights, ombre en balayage in de afgelopen jaren de klok sloegen, mag het haar dit jaar gewoon natuurlijk bruin blijven. Dat staat niet alleen stijlvol, maar scheelt meteen een bezoekje aan de kapper. Of meerdere, want zulke kapsels moesten daarbovenop ook nog regelmatig bijgehouden worden. Dit past helemaal in de algehele trend van deze zomer: zo natuurlijk mogelijk. Vind je dat toch te saai? Ga dan voor een subtiele balayage, die er nog steeds natuurlijk uit ziet.

CURTAINS BANGS

Ook een pony is deze zomer weer hot, maar dan niet de ouderwetse variant. Zogenaamde curtain bangs zijn momenteel erg geliefd. De trend dankt de naam aan het feit dat je pony als twee ‘gordijntjes’ langs je gezicht valt. Het fijne aan curtain bangs is dat het iedereen staat en een stuke eenvoudiger te onderhouden is dan een ‘normale’ pony. En als je het zat bent, is het makkelijker uit te groeien.  Zelfs met krullend haar staan curtain bangs ontzettend goed.

BEACH WAVES


Beach waves blijven het ultieme zomerkapsel. En zeker als je het reizen naar het buitenland nog een jaartje overslaat door de nasleep van de coronacrisis, is het wel zo fijn als je het strandgevoel op een andere manier kunt opwekken. Er zijn meerdere manieren waarop je voor beach waves voor zorgen. Als je helemaal steil haar hebt, kun je met de krultang aan de slag. Maar als je licht golvend haar hebt, is dit niet eens per se nodig. Je kunt dan beach waves in je handdoekdroge haar kneden met haarschuim.


KRULLEN


Heb je krullend haar? Dan mag de stijltang lekker in de kast blijven. Krullen mogen deze zomer namelijk juist worden omarmd. Als je geen grote fan bent van je krullen, is een krullenkapper absoluut een aanrader. ‘Normale’ kappers weten namelijk niet altijd hoe ze met krullen moeten omgaan, waardoor je niet het beste resultaat krijgt. Lees meer over een wat een krullenkapper voor je kunt doen. Wellicht dat je je hierna wél zeker voelt over je je krullen.

 

Een populaire manier van het verzorgen van je krullen is de Curly Girl Methode. Deze methode laat zich niet in een paar zinnen samenvatten maar het belangrijkste is dat je haarproducten met sulfaten, siliconen, alcohol, parabenen en ftalaten vermijdt.  Daarnaast gebruik je liever geen apparaten als een haardroger, krul- of stijltang en is het de bedoeling dat je je haar niet te vaak wast. Dat is waarschijnlijk een flinke verandering van je normale haarroutine, maar veel vrouwen hebben er goede resultaten mee bereikt. Het is dus zeker het proberen waard.

KORT(ER) HAAR

Deze trend is voor durfals, maar je haar mag deze zomer ook lekker kort zijn. En dat kan op verschillende manieren. Zo mag het helemaal kort zijn (lees: bijna kaal), maar als je dat te ingrijpend vindt, kun je bijvoorbeeld ook een stoere pixie rocken. Naast dat kort haar trendy is, vormt het ook een mooie manier om je haar weer om te toveren tot een gezonde en glanzende haardos. Je knipt al het beschadigde haar er immers af. Bang dat je er spijt van krijgt? In de zomer groeit je haar sneller door de zon. Dit is dus hét moment om je haar kort te knippen, omdat het nu sneller weer langer is.