Trends: Regenjas dames

maandag 12 juni 2017

Regenjassen, we willen er liever niet aan denken. Een regenpak staat namelijk bijna gelijk aan guur weer en heel veel stortbuien. Highclassfashion helpt je een handje, zodat je in ieder geval in stijl wordt “verrast” door een plensbui. De jassen die we hebben geselecteerd zijn regenproof, functioneel en trendy. Iets met “een goede voorbereiding is het halve werk”? Laat die regenbuien maar komen!

Van suf naar hip

Regenjassen zijn voor menig modeliefhebber een echte gruwel. Ze zijn suf, onflatteus en ademend zijn ze al helemaal niet. Dus de vraag is of het ook anders kan? Ja, dat kan zeker, zijn wij van Kledingvinder van mening. Uiteraard hebben we alvast het voorwerk gedaan en hoef jij alleen nog maar jouw favoriet uit te kiezen. Daarbij hebben we gekeken naar kwaliteit, pasvorm en fashionability.

Kwalitatief modebewust

Waar moet een goede regenjas nou aan voldoen? Je hebt twee types: de softshells en de hardshells. Softshell regenjassen kunnen tegen een regenbuitje. Ze zijn winddicht, ademend, maar niet volledig waterdicht. Hardshell pakken zijn 100% waterdicht, perfect voor flinke plensbuien die langdurig aanhouden. Ze zijn echter minder ademend en flexibel dan de softshell tegenhangers.

Belangrijk bij een goede regenjas is de aanwezigheid van een capuchon die aan te snoeren is, dat de hals/kraag niet te wijd is (anders stroomt er water naar binnen) en dat de jas vooral bij de polsen aan te snoeren is afgestemd op het lichaam. Kleine aandachtspuntjes die net dat beetje extra verschil kunnen maken.

Of je nu staat te trappelen om een regenjas aan te schaffen na het lezen van dit artikel of niet, handig is het in ieder geval wel. Shop ze meteen in onze webshop!