Trends: Witte sneakers

donderdag 11 mei 2017

Wij bij Highclassfashion kunnen er geen genoeg van krijgen: de witte sneaker. Altijd en overal onder. Onder een nette blazer en pantalon, onder jurkjes, onder shorts, onder spijkerbroeken, onder sweatpants, het kan allemaal. Ook in het straatbeeld en op populaire blogs is de witte gympie nog altijd hip en happening. Uiteraard hebben wij de allervetste exemplaren voor je op een rijtje gezet! Bezit jij al een paar? Of is het echt niet jouw ding?

Witte gympies voor iedereen

Wat is het toch dat dit heerlijke comfortabele schoentje zo gewild maakt? Misschien is het wel omdat hij zo gemakkelijk te combineren is. Wit past overal bij en maakt een outfit rustig(er) en clean. Daarentegen downsized een sneaker een opvallende look en geeft er een je-ne-sais-quoi gevoel aan. Een sneaker trekt niet perse één soort doelgroep aan, maar spreekt juist een grotere groep tot de verbeelding. Dat maakt ze ook zo populair en gewild bij alle bevolkingslagen. De een draagt ze als modestatement, de ander omdat ze gemakkelijk te combineren zijn en heerlijk lopen.

Populairste dames sneakermerken

De sneaker-trend kwam opzetten ergens in 2014 met de hype rond de Stan Smith sneaker van Adidas. De ‘zogenaamde’ sportschoen werd ineens ook hip voor bij een casual outfit. Daarna kwam de Adidas Superstar, de New Balance gymp, de Nike sneakers in al zijn varianten (Thea, Airmax, Air Force, Roshe, Huarache) en natuurlijk, all time favourite, de All Stars. 2015 was toch wel hét hoogtepunt van de witte sportschoen. Het grappige is dat het vooral de old skool varianten zijn die weer in de mode komen. De Superstar ontstond in 1969, de Stan Smith zelfs al in 1963 (!). In 2016 zet deze trend zich nog lekker even door. Dus ga voor sporty, minimalistisch en casual deze zomer en zet je beste sneaker voor!