Dames badpakken

Een badpak is al lang niet meer voorbehouden aan kleine meisjes of vrouwen die op het strand hun hele lichaam willen bedekken. Sinds een aantal jaar kunnen alle vrouwen, jong en oud, in shape of niet, op het strand flaneren in een badpak.

Elegant op het strand, in een badpak

Het dames badpak is terug van weggeweest en wat zijn wij daar blij mee! Met een goed gesneden exemplaar kun je er zelfs nog stijlvoller uitzien dan in een bikini. Dames badpakken laten namelijk net iets meer aan de verbeelding over dan dat een bikini dat doet. Maar eerlijk is eerlijk, het verhult natuurlijk ook een zone van je lichaam waar je misschien wat onzeker over bent, namelijk je buik.

Met een badpak loop jij wellicht een stuk zelfverzekerder over het strand dan in een bikini, en je zelfverzekerd voelen is heel belangrijk! Stem je badpak wel af op jouw strandactiviteit(en). Ga je alleen zonnen? Dan hoef je geen extra eisen aan je badpak te stellen. Ga je volleyballen op het strand, dan is het verstandig om een badpak met beha-beugels te kiezen voor wat extra steun bij je borsten.

BADPAK VROEGER EN NU

Badpakken zijn dus weer helemaal fashionable in het strandbeeld. En dat kan nu heel goed, want het dames badpak van nu ziet er ook prachtig uit. Gelukkig maar, want toen dames badpakken nog niet bestonden droegen vrouwen brede, losse hemden die tot hun enkels reikten tijdens het baden.

In tegenstelling tot nu, was het in de negentiende eeuw de mode om niet bruin te worden, omdat je dan op een arbeider zou lijken. Erg comfortabel waren de pakken niet, aangezien ze van wol waren gemaakt en dus heel warm waren. Geschikt om mee te zwemmen waarom ze daarom ook niet. Tijdens het zwemmen werden ze namelijk erg zwaar en rekte de stof verder uit. 

Na jaren van badpakken met lange mouwen en pijpen - ze werden in de loop van de tijd wel steeds korter - kwam er in de jaren dertig het eerste badpak met een open rug. De bikini volgde al snel en vanaf de jaren zeventig werden dames badpakken ontworpen zoals we ze nu kennen. In die tijd wilde men juist bruin worden, in tegenstelling tot wat men in de negentiende eeuw wilde! En wat voor badpak jij nu wilt dragen kun je uitzoeken op highclassfashion.nl. Laat je inspireren door het ruime aanbod en kies het badpak dat bij jou en je zomerbehoeften past. Kleding bestellen was nog nooit zo eenvoudig!