Chino dames

De chino werd oorspronkelijk gedragen door mannen in het Britse leger. 

Dames chino

De fijne stof zorgde er al snel voor dat de broek een doorslaand succes werd. Hij werd zelfs zo populair, dat de chino later door studenten en scholieren uit Amerika werd gedragen, vanwege de duurzame stof en casual uitstraling. De chino is over het algemeen gemaakt van een stevige maar lichte katoenen stof. Ideaal als zomerbroek wanneer een spijkerbroek te warm is en je wel een lange broek op het werk moet dragen. Combineer de chino met een mooi overhemd of een colbert en je ziet er zakelijk casual uit. 

Met de opkomt van de spijkerbroek daalde de populariteit van de chino, maar nu is hij weer helemaal terug van weggeweest. Dit komt doordat de broek je een sophisticated uitstraling geeft en je outfit net een beetje leuker maakt. Ook mogen vrouwen gezien worden in chino’s. Dat is te zien aan de vele varianten dames chino’s die tegenwoordig beschikbaar zijn. Naast de klassieke aardekleuren zijn de dames chino’s tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel andere kleuren.

Chique in je chino

Voor de echte fashionista’s met pit zijn chino's ook nog verkrijgbaar in vrolijke prints. Deze kun je allemaal gemakkelijk en overzichtelijk terugvinden op Highclassfashion.nl . De broeken zijn door hun dunne stof erg geschikt voor een zomerse casual look. Combineer de broek met een leuke top en fijne sneakers of sandaaltjes voor een casual look. Maak het geheel af met leuke opvallende accessoires. Voor de dames die de voorkeur geven aan een wat zakelijkere stijl, zijn chino’s ook onmisbaar. In dat geval kun je ‘m namelijk prima dragen met een nette blouse en een strakke blazer. Maak de look af met een paar goede pumps en je bent klaar voor een day at the office. Hoe en wanneer je de broek ook draagt, de dames chino verdient zeker een plekje in jouw kledingkast.