Dames bodywarmer

Een bodywarmer houdT je warm en droog

Het is vijftien graden, je stapt naar buiten met de hondenriem in je hand, laarzen aan en klaar om met je viervoeter door de modder te stampen. Een bodywarmer is daarbij een praktische en warme aanvulling. Toch zijn bodywarmers er niet alleen om je warm te houden: tegenwoordig zijn ze in de meest fashionable uitvoeringen verkrijgbaar. 

De bodywarmer is het ideale kledingstuk. Dit mouwloze jack beschermt je torso namelijk tegen kou en wind. De klassieke bodywarmer is van parachutestof gemaakt, maar er zijn natuurlijk uitvoeringen in veel verschillende stoffen. De vulling is vaak van dons of synthetische wattine. Een andere vulling kan fleece zijn, dit materiaal is natuurlijk extra zacht en lekker warm. De bodywarmer voor dames vind je vaak terug in de sportieve hoek. Het is een makkelijk kledingstuk dat je snel aanschiet als het een beetje fris is. Er zijn wat dikkere bodywarmers voor als het nog nét iets frisser is, eventueel van waterafstotend materiaal, maar er zijn ook dunnere bodywarmers die je prima binnen kunt dragen. Door het soms wat luchtiger materiaal wordt je bovenlichaam goed beschermd, maar krijg je het niet ontzettend heet. Want dat is niet de bedoeling van een bodywarmer; het kledingstuk is echt voor de dagen dat je het een beetje fris hebt.

En modieuze bodywarmers zijn er ook te vinden! Denk aan bodywarmers met franjes, superzachte stofjes of riempjes om de taille. Zo ben je bestand tegen het Hollandse klimaat, en zie je er ook nog eens leuk uit.

Lees meer