Dames brogues

Aantal gevonden producten: 0
Sorteer op
Er zijn geen producten gevonden die voldoen aan de huidige selectie.

Ierse outdoorschoen

Je houdt er van of niet: de trend waarbij vrouwen mannenkleding dragen, zoals mannenpakken, boyfriendjeans of schoenen voor mannen: Broques.
Natuurlijk dragen we niet écht mannenkleding, maar zijn de trends en kledingstukken voor mannen vertaald naar draagbare kleding voor vrouwen. Met ‘mannenkleding’ denk je misschien aan een stoere look, maar wij vinden dat je er ook ontzettend sexy uit kunt zien in mannenkleding. Een item waar we dan ook een lans voor willen breken is de dames brogue. Spreek uit: brooks. Je herkent ze aan de gaatjes in de neus van de schoen.

Brogues komen oorspronkelijk uit Ierland, waar ze als outdoorschoenen werden gebruikt om mee te wandelen. Best gek, omdat de schoen zo’n net karakter heeft. De brogues werden dan ook pas later binnenshuis gedragen en als nette schoen gedragen. Deze hippe schoen is de laatste jaren steeds meer in het straatbeeld te zien, iets wat wij alleen maar toejuichen!

Brogues kun je overal me combineren

Denk je dat deze dames brogues een uitdaging zijn om te combineren? Nee joh. Brogues kunnen echt bij alle kledingstijlen gedragen worden. Draag ze onder een net jurkje, en je krijgt een beetje die ‘nerdy’ touch aan je look. Onder een nette broek ben je helemaal in stijl, maar onder een wat wijdere broek van zachte stof die taps toeloopt geef je juist weer een chique twist aan je nonchalante outfit. Zakelijk of een feestje, brogues kunnen echt altijd. Je zult zien dat je regelmatig complimentjes zult ontvangen, want deze schoen valt echt op. Niet alleen de combinaties waarmee je dames brogues kunt dragen zijn eindeloos, de uitvoeringen zijn ook niet standaard. Bruin of zwart, maar ook donkerblauw of bordeauxrood. Met alleen gaatjes op de neus, of aan de bovenkant. Een dikkere zool valt meer op, maar een taps toelopende neus en een dunne zool zorgt weer voor elegantie. Je valt echt op met een uitvoering in lakleer, krokodillenprint of metallic.