Heren overshirts

Aantal gevonden producten: 0
Sorteer op
Er zijn geen producten gevonden die voldoen aan de huidige selectie.

Oorsprong van het overshirt

Een overshirt. Daar heb je misschien niet gelijk een beeld bij. Maar je ziet 'm waarschijnlijk vaker dan je denkt. Een overshirt draag je buiten of als een extra laag tussen je kleding en jas.
Als het wat frisser is kun je het overshirt aan houden, wordt het warm, dan trek je het net zo makkelijk weer uit. In de zomer als extra laagje voor als het fris is, of als een dunne winterjas. Een overshirt is wat handzamer dan een vest, omdat een vest vaak weer wat dikker of gekleder is. Een heren overshirt is heel duidelijk te definiëren als extra kledingstuk.

Oorspronkelijk maakten vooral bergbeklimmers en militairen gebruik van het extra laagje van het overshirt. Dat kwam vooral vanwege het feit dat het shirt zo functioneel is. Vaak heeft het overshirt grote vakken, en vroeger was het shirt voornamelijk van zwaar katoen gemaakt. Pas in de jaren tachtig/negentig werden heren overshirts gedragen door gewone burgers, toen het een modieus kledingstuk werd.

Verschillende stijlen

Of je er nu een overhemd of een T-shirt onder draagt, een overshirt past bij verschillende kledingstijlen. Ze bestaan in natuurlijke materialen, zoals katoen of denim. Katoenen overshirts kun je combineren met een spijkerbroek en jeans, zodat je die klassieke work-wear-outfit nabootst. Doe er een overhemd bij aan en wat nettere schoenen, en je look is wat klassieker. Dat zal helemaal het geval zijn bij een slanke jeans/chino. Ga je voor een meer stoere look, dan kun je kiezen voor nylon of denim. Ook denim heren overshirts zijn weer in verschillende texturen en modellen verkrijgbaar. Als je deze combineert met stoere boots, dan heb je echt die klassieke outfit te pakken. Heb je het een beetje koud, kies dan voor een wollen overshirt. Als je dunnere wollen exemplaar neemt, zweet je je niet gelijk het ongans. Heren overshirts onderscheiden zich ook op het gebied van knopen, ritsen of zakken op de voorkant. Als je slim bent, zoek je meteen op Highclassfashion.nl de rest van je outfit bij elkaar.