Brogues

Aantal gevonden producten: 1
Sorteer op

Herenbrogues

Je oogt pas als een échte gentlemen als je in ieder geval één paar brogues in je kast hebt liggen. De leren schoenen zijn het toppunt van stijl en zorgen altijd voor een modieuze look.
De schoenen kenmerken zich door de gaatjes in het leer. Deze perforatie is van oorsprong functioneel. Nu zijn ze super fashionable, maar brogues werden oorspronkelijk niet gemaakt als mode-item. Ze werden namelijk gebruikt als werkschoenen voor op het land. De gaatjes dienden als bescherming tegen water en modder. Tegenwoordig zitten de gaatjes nog steeds in de schoenen, maar nu zijn ze meer mooi dan functioneel. 

Brogues zijn de perfecte schoen voor iedere man met stijl

Er zijn verschillende soorten brogues. Deze zijn stuk voor stuk te vinden op Highclassfashion.nl. Zo heb je bijvoorbeeld de klassieke full brogues met volledige decoratie, vooral op de neus. Half brogues hebben op een veel kleinere gedeelte van de neus decoratie. Daarnaast heb je nog verschil in stijl, sluiting en profiel. Zo heb je bij de Oxfords bijna geen decoratie. De Derbies hebben daarentegen een bijzondere sluiting waarbij de tong van de schoen wordt bedekt door twee gestikte patches waar de veters doorheen zitten. Dan heb je nog de Ghillies die aan de bovenkant half open zijn, en tot slot de Monk Straps die geen veters hebben, maar een riempje. Al deze modellen zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Zo heb je dus eindeloos veel keuze en weet je zeker dat de perfecte brogue er voor jou tussenzit. Claim dus snel je gentleman-status en shop snel online je nieuwe brogues.