Heren hoodie

Hoodies voor heren

Wat is er beter dan een gewone trui of vest? Een gewone trui of vest met capuchon! De heren hoodie is het ideale kledingstuk voor de heren die er het liefst casual en warm bijlopen.
De hoodie zorgt ervoor dat jij altijd heerlijk warm blijft en super comfortabel de dag door kan komen. Het kledingstuk is tegenwoordig het toonbeeld van een casual look, maar dat is niet altijd zo geweest. De hoodie werd namelijk voor het eerst door de Middeleeuwse monniken gedragen, in een andere versie dan zoals we de hoodie nu kennen. Na de Middeleeuwen verdwenen de heren hoodies een hele tijd uit het modebeeld, totdat de hoodie zoals wij die kennen in 1930 werd geproduceerd voor arbeiders die in de kou moesten werken in New York. Het kledingstuk hield hen namelijk heerlijk warm, ook als ze op grote hoogte moesten werken of in koude fabrieken. En de functionaliteit van de hoodie blijft nog altijd bewaard, al zijn er nu gelukkig nog meer warme opties beschikbaar. 

Ga voor een casual look met een heren hoodie

Met de opkomst van de hiphopcultuur in de jaren ’70 werd de heren hoodie bekend onder het grote publiek. Sindsdien is het kledingstuk niet meer weg te denken uit het modebeeld. Reden genoeg om er snel één in te slaan, want tegenwoordig mag een hoodie niet ontbreken in jouw kledingkast. Draag ‘m heerlijk casual met een baggy jeans, of geef er een fashionable twist aan en draag ‘m met een skinny jeans en toffe sneakers. Met de heren hoodies die je op Kledingvinder.nl tegenkomt, weet je zeker dat er altijd een hoodie tussenzit die past bij jouw stijl. Ga voor een stoer exemplaar van Superdry of kies voor een van de andere merken zoals Diesel of Tommy Hilfiger. Zo loop je er altijd goed bij.