Vrouwen sieraden

Aantal gevonden producten: 18187
Sorteer op
Vorige
1 2 3 4 5

De geschiedenis van dames sieraden

Over de hele wereld dragen vrouwen al eeuwen lang sieraden om zichzelf te verfraaien. Vroeger werden sieraden vooral gebruikt om ook de klasse van de drager aan te duiden. Aan de hand van de sieraden en kledij kon men zien wie er een hooggeplaatste status had en wie lager op de sociale ladder stond. De meeste dames sieraden waren nog niet zo uitgebreid als tegenwoordig en werden vaak van eenvoudige producten gemaakt. 

In Egypte droegen de eerste mensen waarschijnlijk gouden sieraden. In eerste instantie vooral de farao's en hun familieleden, later droeg ook de lagere klasse sieraden. De combinatie goud en glas was in het oude Egypte het meest populair. 

Bij de oude Romeinen waren vooral de zegelringen populair. Hiermee werd de zegel van een brief bestempeld met het familiewapen. Een zegelring laat ook weer de klasse en stamboom van iemand zien. De zegelring werd van verschillende materialen gemaakt, te weten: goud, zilver, brons of lood. De zegelring is een sieraad dat van vader op zoon werd doorgegeven. 

Luxe dames sieraden om je outfit mee af te maken. Kies voor een exclusieve ketting of armband om dagelijks te dragen zodat dit jouw statement wordt. 

Lees meer